Traditionellt Billån / Annuitetslån

Ett annuitets-billån är ett utmärkt alternativ för dig som uppskattar ett traditionellt avbetalningsupplägg och ser bilen som ett långsiktigt ägande. Med ett billån äger du bilen, även om finansbolaget har ett så kallat äganderättförbehåll. Det innebär att bilen står som säkerhet för lånet. Lånet är egentligen en form för att betala av bilen du äger under en tidsperiod. Du kan dessutom när som helst sälja bilen, även om du fortfarande har en kvarstående skuld. I samband med försäljningstillfället så löses lånet, och eventuellt övervärde får du tillbaka.

Ett billån kräver i regel (enligt lag) minimum en kontantinsats på 20% av lånebeloppet. Värdet av en eventuell inbytesbil räknas även in som kontantinsats. Normalt sett har ett traditionellt billån en löptid på mellan 12-84 månader baserat på hur snabbt du vill betala av bilen. Möjlig löptid för lånet är också reglerad av bilens ålder, om det gäller en begagnad bil. Exempelvis är det sällan möjligt med en löptid på 84 månader på en 15 år gammal bil.

”Annuitetslån” betyder att summan av amortering och ränta är lika stort vid varje betalningstillfälle under betalningsperioden. Därför är månadskostnaden densamma i början av billånet, som vid slutet av låneperioden (med avvikelse för ränteförändring). Fördelen med detta är att du inte får en mycket högre månadskostnad när bilen är ny.

Via DNB är räntan är rörlig och månadskostnaden kan därför ändras, både upp och ner. DNB erbjuder dessutom möjlighet att betala in extra amorteringar för lånet, eller att förlösa/köpa loss hela bilen, utan några extra kostnader.

På vår hemsida kan du se ett räkneexempel för varje ny och begagnad bil vi marknadsför. Se här – nya lagerbilar.
För mer information om avbetalning samt rådgivning och låneupplägg. Kontakta våra säljare.

Hitta till oss

Öppettider

Öppettider - Bilförsäljning
Vardagar: 09.00 - 18.00
Lördag & Söndag: Sommarstängt
Öppettider - Verkstad
Vardagar: 06.45-17.00
Lördag & Söndag: Stängt
21 Juni: Stängt