Med över 100 års erfarenhet…

och ett fokus på hög kvalitet och unikt hantverk är Mazda det självklara valet. Varje resa är mer än att bara ta sig från punkt A till B. Upptäck körglädje, komfort och teknik på ett sätt du aldrig upplevt förut. En Mazda är mer än bara en bil. Den är en portal där du kan upptäcka nya världar som det japanska arvet, en inspirerande personlig upplevelse eller en roadtrip som du aldrig vill ska ta slut.

Mazda gillar att göra saker på sitt eget sätt. Utmana det konventionella sättet att tänka. De har en stark tro på att utmana konventionerna för att göra saker bättre. Innovationer som yttrar personlighet och känsla av klass.

Vi är auktoriserad Mazda återförsäljare sedan 1980. Vi har levererat över 7500 nya Mazda bilar till nöjda Västeråsare under åren.

MAZDA マツダ

Företaget bytte namn till Mazda 1984. Tidigare hette det Toyo Kogyo Co. Ltd och Mazda var ett varumärke. Namnet kommer från det första fordonet som producerades, en trehjulig lastbil som hette Mazda-Go (Go betyder typ eller nummer på japanska). Lastbilen uppkallades efter företagets grundare, Jujiro Matsuda, och stavningen inspirerades av Ahura Mazda, den zoroastriska guden för harmoni, intelligens och visdom, vars namn uttalas på samma sätt. Cheferna på Toyo Kogyo Co Ltd. såg Ahura Mazda som en symbol för framväxten av bilcivilisationen och -kulturen.

JIN­BA IT­TAI 人馬一体

Översätts som ”häst och ryttare som en enhet”Jinba Ittai syftar på det intuitiva bandet mellan en Mazda och dess förare. Det är hörnstenen som Mazdas designers och ingenjörer bygger sitt arbete på. Uttrycket myntades under utvecklingen av Mazda MX-5 Miata, men gäller för alla Mazda-modeller. Om du känner kopplingen mellan dig själv och din bil, om bilen svarar precis som du tänkt dig, då kan du njuta av bekväm, säker och rolig körning.

Vill du veta mer om Mazdas historia eller hur det är att äga en Mazda. Klicka här.

Varför Mazda?

Upplev körningen på ett helt nytt sätt med Mazda – en bil som kombinerar stil, prestanda och innovation. Med sina innovativa Skyactiv-teknologier erbjuder Mazda en bränslesnål och dynamisk körupplevelse, samtidigt som den utstrålar en sofistikerad design som fångar blickar vart du än kör.

Mazda är känd för att prioritera förarens komfort och säkerhet genom avancerade förarassistanssystem och högkvalitativa material. Med prisbelönta modeller, såsom Mazda3 och Mazda CX-5, erbjuder vi bilar som passar alla livsstilar.

Oavsett om du söker en smidig stadsbil eller en rymlig SUV för äventyr, så erbjuder Mazda ett brett utbud av modeller som uppfyller dina behov. Vår hängivenhet till att skapa bilar med överlägsen prestanda och enastående kvalitet gör oss till ett självklart val för bilägare som vill ha det bästa.

Ta chansen att köra en Mazda idag och upptäck känslan av ren körglädje. Välj Mazda – för en bilupplevelse som överskrider dina förväntningar och tar dig till nya platser med stil och säkerhet.”

Hitta till oss

Öppettider

BILFÖRSÄLJNING Öppettider
Vardagar 09.00 - 18.00
Lördag 11.00 - 15.00
Söndag Stängt
VERKSTAD Öppettider
Vardagar 07.00-17.00
Lördag & Söndag Stängt