Med över 100 års erfarenhet…

och ett fokus på hög kvalitet och unikt hantverk är Mazda det självklara valet. Varje resa är mer än att bara ta sig från punkt A till B. Upptäck körglädje, komfort och teknik på ett sätt du aldrig upplevt förut. En Mazda är mer än bara en bil. Den är en portal där du kan upptäcka nya världar som det japanska arvet, en inspirerande personlig upplevelse eller en roadtrip som du aldrig vill ska ta slut.

Mazda gillar att göra saker på sitt eget sätt. Utmana det konventionella sättet att tänka. De har en stark tro på att utmana konventionerna för att göra saker bättre. Innovationer som yttrar personlighet och känsla av klass.

Vi är auktoriserad Mazda återförsäljare sedan 1980. Vi har levererat över 7500 nya Mazda bilar till nöjda Västeråsare under åren.

Varför Mazda?

Mazda har en lång erfarenhet inom bilindustrin och har blivit kända för sitt unika sätt att tillverka bilar som är attraktiva och sticker ut från mängden. Med ett stort fokus på japansk hantverks- och designkultur samt en tradition att utveckla produkter med föraren i fokus, kan man lita på ett helhetsintryck med hög kvalitet, i alla bilmodeller.

Mazda kombinerar produkter med hög prestanda, bra bränsleeffektivitet och avancerad teknologi, men utan att tumma på pålitligheten. Med en Mazda kan man räkna med att bilen levererar ett tryggt och problemfritt ägande, år efter år. Det är därför Mazda dessutom kan erbjuda Sveriges längsta nybilsgaranti på 10år, och presterar bland de bästa i alla hållbarhetstester.

När det kommer till komfort och säkerhet presterar Mazda på högsta nivå. Alla bilar, stora som små, levereras som standard med ett brett urval av avancerade förarassistanssystem och smidiga bekvämlighetslösningar. Hos Mazda behöver du inte betala extra för att känna dig trygg bakom ratten.

Ta chansen att köra en Mazda idag och upptäck känslan av ren körglädje. ”

MAZDA マツダ

Företaget bytte namn till Mazda 1984. Tidigare hette det Toyo Kogyo Co. Ltd och Mazda var ett varumärke. Namnet kommer från det första fordonet som producerades, en trehjulig lastbil som hette Mazda-Go (Go betyder typ eller nummer på japanska). Lastbilen uppkallades efter företagets grundare, Jujiro Matsuda, och stavningen inspirerades av Ahura Mazda, den zoroastriska guden för harmoni, intelligens och visdom, vars namn uttalas på samma sätt. Cheferna på Toyo Kogyo Co Ltd. såg Ahura Mazda som en symbol för framväxten av bilcivilisationen och -kulturen.

JIN­BA IT­TAI 人馬一体

Översätts som ”häst och ryttare som en enhet”Jinba Ittai syftar på det intuitiva bandet mellan en Mazda och dess förare. Det är hörnstenen som Mazdas designers och ingenjörer bygger sitt arbete på. Uttrycket myntades under utvecklingen av Mazda MX-5 Miata, men gäller för alla Mazda-modeller. Om du känner kopplingen mellan dig själv och din bil, om bilen svarar precis som du tänkt dig, då kan du njuta av bekväm, säker och rolig körning.

Vill du veta mer om Mazdas historia eller hur det är att äga en Mazda. Klicka här.

Hitta till oss

Öppettider

Öppettider - Bilförsäljning
Vardagar: 09.00 - 18.00
Lördag: 11.00 - 15.00
Söndag: Stängt
Öppettider - Verkstad
Vardagar: 07.00-17.00
Helg: Stängt