Privatleasing

Att privatleasa en bil är ett tryggt och säkert alternativ om du hellre föredrar att långtidshyra en bil istället för att köpa och äga en. Under en privatleasing är det leasingbolaget eller återförsäljaren som äger bilen. Du betalar månadshyra för att få bruka bilen och använda den som din egen.

Det finns många fördelar med privatleasing:

  • Du kör alltid en ny bil i upp till tre år
  • Du behöver inte lägga in någon kontantinsats (vilket är krav vid billån)
  • Service ingår under hela leasingperioden
  • Bilen har garantier under hela leasingperioden och dessutom ingår vägassistans
  • Du har möjlighet att få hela bilens omkostnad på en samlad faktura
  • Du behöver inte fundera på bilens andrahandsvärde eller på att behöva sälja bilen

När leasingavtalet når sitt slut lämnar du tillbaka bilen till oss. I samband med återlämningen görs en kontroll att bilens skick är normalt. Det är nämligen du som leasingtagare som ansvarar för bilens skick. Har bilen exempelvis råkat ut för en plåtskada så blir du skyldig att betala självrisken (om bilen fortfarande är skadad vid återlämningen). Observera att normalt slitage är tillåtet inom leasingavtalet. Vad som klassas som normalt slitage är ofta en bedömningsfråga, men inkluderar exempelvis enstaka stenskott. I avtalet anges en maxgräns för hur många mil bilen får rulla. Kör du mer än avtalat betalar du en summa för varje ”övermil” samt kan behöva bekosta ytterligare en service (baserat på serviceintervall).

Precis som vid de flesta billån så är privatleasing i grund och botten en avbetalning och är därmed räntestyrd. För privatleasing genom DNB är räntan rörlig, och kan därför påverka månadshyran åt båda hållen.

När privatleasingen går ut får du ofta ett unikt erbjudande att köpa loss bilen till ett förmånligt pris. Och självklart kan du teckna ett nytt privatleasingavtal på en ny bil. För mer information om privatleasing, kontakta våra säljare!

Här nedan kan du klicka vidare för att bygga och räkna på vad en privatleasing kan kosta. Observera att portalen inte visar eventuella pågående kampanjer. Om du vill beställa en privatleasingbil genom portalen, kom ihåg att ange Ove Andersson Bil som återförsäljare.

Hitta till oss

Öppettider

Öppettider - Bilförsäljning
Vardagar: 09.00 - 18.00
Lördag & Söndag: Sommarstängt
Öppettider - Verkstad
Vardagar: 06.45-17.00
Lördag & Söndag: Stängt
21 Juni: Stängt