Nu är nya Mazda CX-60 här!

Nyheter - 13 juli 2022

Sverigepremiär 15 augusti 2022, men du kan redan nu se nya Mazda CX-60 hos oss!

 

  • Mazdas mest exklusiva och kraftfulla modell hittills
  • Rymlig, komfortabel och klarar 63 km på ren el

Som Mazdas nya flaggskepp blir den märkets viktigaste modell på över ett decennium och knyter ihop märkets alla erfarenheter av prisbelönt exteriör design, exklusiva interiöra materialval och gedigen byggkvalitet med den senaste laddhybridteknologin.

Mazda CX-60 kommer att marknadsföras i tre utrustningsnivåer; Exclusive-line, Homura och Takumi. Exclusive-line är en välutrustad instegsversion som startar på 499 500 kr. Homura blir det sportigare alternativet med svarta 20” fälgar, svarta exteriördetaljer som kombineras med en svart skinnklädsel interiört. Takumi heter det mest exklusiva erbjudandet och skiljer sig med bland annat en kromad grill och kromade fönsterlister, samt en off-white skinnklädsel i Nappakvalitet och eleganta dekorpaneler i ljus lönn.

Modellen lanseras med en kraftfull laddhybrid-drivlina som får en systemeffekt på 327 hk och ett litiumjon-batteri på 17,8 kWh, vilket ger bilen en räckvidd på 63 km på ren el samt äkta AWD även när bilen enbart drivs av elmotorn. En ny 8-växlad automatlåda samt AWD ingår i standardutrustningen.

Körglädje är en del av Mazdas DNA och är en självklarhet för Mazda CX-60, där skarpa köregenskaper och god prestanda prioriterats. Bilen driver vid normal körning till primärt på bakhjulen och med upp till 50/50 kraftfördelning mellan fram- och bakaxeln vid behov av extra väggrepp. Det nyutvecklade systemet ”Kinematic Posture Control” ger extra följsamhet vid hård kurvtagning och 0-100 km/h avverkas på 5,8 sekunder. Dragvikten är på hela 2500 kg och förbrukningen vid blandad körning ligger på låga 1,5 l/100 km vid blandad körning, enligt WLTP-cykeln.

Den exceptionella interiörkvaliteten, som skapats i linje med japansk hantverkstradition och inspirerats av konceptet Ma för att skapa harmoni och en rofylld atmosfär, kombineras med ny spännande teknik, som t.ex ansiktsigenkänning för inställningar av förarstolen, ytterbackspegeln, head-up display samt kupétemperatur och ljudinställningar. 360 graders parkeringskameran har en ny ”genomsiktsvy”, som visar bilens kaross som en genomskinlig kontur i förhållande till omgivningen. Vissa modeller har elektriskt inställbar ratt och erbjuder ett förenklat insteg genom att dra isär utrymmet mellan ratten och förarstolen vid insteg. ”Den här modellen visar vägen för Mazdas framtida varumärkesambition, och kan på många plan konkurrera med de allra bästa laddhybriderna på marknaden” säger Johan Lagerström, PR och produktansvarig på Mazda Motor Sverige. CX-60 kommer för första gången för en Mazda också att få ett öppningsbart panoramaglastak som tillval.

Många nya aktiva säkerhetssystem som exempelvis autobroms för korsande trafik vid vänstersväng, autobroms för korsande trafik vid backning samt döda vinkeln-övervakning med varningssignal vid urstigning ur bil finns i programmet. Totalt finns hela 10 krockkuddar som standard för bästa krocksäkerhet och Mazda siktar på ett 5-stjärnigt betyg från Euro NCAP.

Modellprogram

Mazda CX-60 PHEV Exclusive-line Homura Takumi
2.5, 327 hk, 8 aut, AWD 499 500 kr 524 400 kr 539 400

 

Hitta till oss

Öppettider

Öppettider - Bilförsäljning
Vardagar: 09.00 - 18.00
Lördag: 11.00 - 15.00
Söndag: Stängt
Öppettider - Verkstad
Vardagar: 07.00-17.00
Helg: Stängt