Nya SUV-modeller från Mazda

Nyheter - 21 januari 2022

Mazda bekräftar nya SUV-modeller

  • Helt nya Mazda CX-60 och Mazda CX-80 lanseras i Europa
  • Mazda MX-30 kommer med Wankelmotor som räckviddsförlängare

Mazda avslöjar att en helt ny, stor plattform har utvecklats för att förstärka företagets modellutbud med två nya SUV:ar under de kommande två åren. Det rör sig om fem- respektive sjusitsiga modeller som kommer att få namnen Mazda CX-60 och Mazda CX-80. Samtidigt kommer elbilen Mazda MX-30 att få en liten, bensindriven Wankelmotor som räckviddsförlängare, vilken kommer att ge modellen en bra räckvidd både på ren el, men även totalt.

”För att möta den allt större efterfrågan på elektrifierade modeller med en bra räckvidd på både el och bensin, så ser vi fram mot att bredda vårt utbud av körglada SUV:ar med dessa laddhybrider”, säger Johan Lagerström, PR-ansvarig för Mazda Motor Sverige.

Under samma tidsperiod kommer Mazda också att lansera en något bredare version av de nya SUV:arna i USA och på diverse andra marknader, vilka kommer att kallas Mazda CX-70 och Mazda CX-90. Från 2025 adderas en nyutvecklad plattform som är dedikerad för helt elektriska modeller.

”De nya europeiska SUV:arna Mazda CX-60 och Mazda CX-80 kommer att ge oss stora möjligheter att växa försäljningsmässigt, både i Sverige och i Europa”, säger Jan-Olof Rydin, försäljningschef hos Mazda Motor Sverige. Båda modellerna kommer att finnas som laddhybrid, samt med helt nyutvecklade, raka sex-cylindriga motorer för både bensin och diesel, båda med 48 V mildhybrid-system och låga koldioxidutsläpp för den här storleken av bil.

Nya Mazda CX-60 med laddhybrid beräknas komma till Sverige runt midsommar 2022.

Hitta till oss

Öppettider

Öppettider - Bilförsäljning
Vardagar: 09.00 - 18.00
Lördag & Söndag: Sommarstängt
Öppettider - Verkstad
Vardagar: 06.45-17.00
Lördag & Söndag: Stängt
21 Juni: Stängt