Nya Mazda2 Hybrid

Nyheter - 21 januari 2022

Mazda2 Hybrid – en självladdande nykomling

  • Mazda lanserar en ny småbil med självladdande hybrid-drivlina

Under våren 2022 lanserar Mazda en ny utmanare inom småbilssegmentet. Mazda2 Hybrid är en kompakt men rymlig hatchback och kommer endast att erbjudas med en hybrid-drivlina som ger en låg bränsleförbrukning och låga koldioxidutsläpp.

Rymlig småbil med hybriddrivlina

Mazda2 Hybrid är en självuppladdande hybrid som kombinerar en 1,5 liters trecylindrig bensinmotor med en elmotor och levererar en total systemeffekt på 116 hk. Det ger pigga köregenskaper med en acceleration från 0-100 km/h på 9,7 sekunder och en toppfart på 175 km/h. Tack vare hybridtekniken blir bränsleförbrukningen låga 3,8-4,0 l/100 km och CO2-utsläppen 87-93 g/km (förbrukning / utsläpp enligt WLTP, vid blandad körning).

Vid start går bilen automatiskt i EV-läge, vilket innebär att bilen drivs av enbart elmotorn. Under normal körning fördelas kraften mellan bensinmotorn och elmotorn för att ge lägsta möjliga förbrukning och utsläpp. Vid inbromsning och motorbroms omvandlas bilens rörelseenergi till elektrisk energi som lagras i batteriet för senare användning. Batterinivån övervakas och kontrolleras kontinuerligt av en generator, vilket eliminerar behovet av att ladda systemet via en extern strömkälla.

Mazda2 Hybrid är en kompakt bil som tillhör småbilssegmentet, men tack vare en hjulbas på 2 560 mm har den ändå goda innerutrymmen och ett relativt rymligt bagageutrymme på 286 liter. Den har också tilldelats maximala fem stjärnorna av Euro-NCAP.

Mazda2 Hybrid i Sverige

De första Mazda2 Hybrid för den svenska marknaden beräknas anlända under april 2022 och den nya modellen kommer att marknadsföras parallellt med den redan befintliga Mazda2. Svenska kunder kommer att kunna välja mellan tre utrustningsnivåer; instegsmodellen Mazda2 Hybrid Pure, Mazda2 Hybrid Agile och topputrustade Mazda2 Hybrid Select. Priserna för den svenska marknaden är i skrivande stund inte klara.

Hitta till oss

Öppettider

Öppettider - Bilförsäljning
Vardagar: 09.00 - 18.00
Lördag: 11.00 - 15.00
Söndag: Stängt
Öppettider - Verkstad
Vardagar: 07.00-17.00
Helg: Stängt