ÄVENTYRET BÖR­JAR HÄR

Du kommer le varje gång du kör en Mazda. Våra bilar handlar om mer än att bara ta sig från punkt A till B, de är utformade och konstruerade för körglädje. Upptäck mer om vad Mazda står för och vad som gör oss unika.  En Mazda är mer än bara en bil. Den är en portal där du kan upptäcka nya världar som vårt japanska arv, en inspirerande personlig upplevelse eller en roadtrip som du aldrig vill ska ta slut. Utforska en rad olika ämnen i nedan artiklar.


Vi är auktoriserad Mazda återförsäljare sedan 1980. Vi har levererat över 7500 nya Mazda bilar till nöjda Västeråsare under åren. Mazda lämnar Sveriges längsta nybilsgaranti upp till 10 år/150 000 km.

Vi på Mazda gillar att göra saker på vårt eget sätt. Utmana det konventionella sättet att tänka. Vår historia från staden Hiroshima och de utmaningar som vi stått inför har format oss till det vi är idag och gett oss vår kämparanda. Vi tror starkt på att utmana konventionerna för att göra saker bättre. Detta har lett till flera innovativa lösningar som kan upplevas i varenda Mazda vi bygger. Det är vi stolta över.

MAZDA マツダ

Företaget bytte namn till Mazda 1984. Tidigare hette det Toyo Kogyo Co. Ltd och Mazda var ett varumärke. Namnet kommer från det första fordonet som producerades, en trehjulig lastbil som hette Mazda-Go (Go betyder typ eller nummer på japanska). Lastbilen uppkallades efter företagets grundare, Jujiro Matsuda, och stavningen inspirerades av Ahura Mazda, den zoroastriska guden för harmoni, intelligens och visdom, vars namn uttalas på samma sätt. Cheferna på Toyo Kogyo Co Ltd. såg Ahura Mazda som en symbol för framväxten av bilcivilisationen och -kulturen.

 

JIN­BA IT­TAI 人馬一体

Översätts som ”häst och ryttare som en enhet”Jinba Ittai syftar på det intuitiva bandet mellan en Mazda och dess förare. Det är hörnstenen som Mazdas designers och ingenjörer bygger sitt arbete på. Uttrycket myntades under utvecklingen av Mazda MX-5 Miata, men gäller för alla Mazda-modeller. Om du känner kopplingen mellan dig själv och din bil, om bilen svarar precis som du tänkt dig, då kan du njuta av bekväm, säker och rolig körning.

Hitta till oss

Öppettider

BILFÖRSÄLJNING Öppettider
Vardagar 09.30-18.00
Lördag 11.00-14.00
Söndag Stängt
VERKSTAD Öppettider
Vardagar 06.45-17.00
Lördag & Söndag Stängt