Vi är återförsäljare för Aiways sedan 2022. Ett helt nytt kinesiskt elbilsmärke som nu har kommit till Europa, Sverige och Västerås.

Vad betyder namnet och logotypen?

”Ai” betyder ”älskare” på kinesiska och leder i Aiways namn direkt till sloganen ”Love your drive”. Det understryker ambitionen att bygga elbilar som är ett nöje att köra, lätta att använda och är tillgängliga för en bred allmänhet. Logotypens grafiska uttryck är inspirerat av en bil med batteri och rutiga flaggor på racerbanorna och ska symbolisera framtidens intelligenta bil, rörelse och stil.

Läs mer om Aiways här

Vem står bakom Aiways?

Aiways grundades 2017 av de två entreprenörerna Samuel Fu och Gary Gu – båda med rötter i bilindustrin. Bakom bolaget står ett antal privata investerare med bland annat CATL – världens största batteritillverkare, men även staden Shangrao i Jiangxi-provinsen, där fabriken ligger. Teamet på utvecklingsavdelningen och i produktionen omfattar folk från både den japanska och europeiska bilindustrin. Det europeiska huvudkontoret ligger i München och Aiways har just etablerat ett centralt reservdelslager i Amsterdam nära Schiphol flygplats för att kunna serva den europeiska marknaden med korta leveranstider.

Produktion

Bilarna byggs på en nybyggd högteknologisk fabrik i staden Shangrao i Kina. Här arbetar ca 1200 anställda. Fabriken är byggd enligt de modernaste produktionsprinciperna och kan producera upp till sex olika modeller samtidigt. I alla processer spelar automatisering en viktig roll: bara på svetsavdelningen arbetar över 400 robotar, de flesta från ABB. Fabriken har en årlig kapacitet på 150.000 bilar med möjlighet att utöka till 300.000 bilar per år. Aiways har också en batterifabrik i Changshu, som tillverkar de färdiga batterierna till U5-modellen med battericeller från CATL, som även levererar battericeller till andra europeiska, amerikanska och kinesiska producenter.

Modeller

För närvarande finns två bilmodeller från Aiways. SUVen Aiways U5 lanserades i Sverige 2022, med ett fokus på teknik och utrymme med mycket god ekonomi. SUV/Coupén Aiways U6 lanseras under början av 2023, med en ännu sportigare look, design och känsla.

Läs mer om Aiways här

Hitta till oss

Öppettider

BILFÖRSÄLJNING Öppettider
Vardagar 09.30-18.00
Lördag 11.00-14.00
Söndag Stängt
VERKSTAD Öppettider
Vardagar 06.45-17.00
Lördag & Söndag Stängt